12 години ГЕРБ еднолично управляваха държавата като създадоха средата и

...
 12 години ГЕРБ еднолично управляваха държавата като създадоха средата и
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ в Силистра: Бактън от еднолично управление! Време е за промяна на промяната

 izbori_2023_v1_014

 

12 години ГЕРБ еднолично управляваха страната като сътвориха средата и изискванията да дойдат едни умни и красиви. Те пък направиха смяна, която докара до това, че от неприятното еднолично ръководство на ГЕРБ да отидем към нещо още по-лошо. Дипломите от Харвард не могат да компенсират базови дефицити. Обвиняваха ГЕРБ за едноличното ръководство, само че и те го правеха. Философията им беше „ стани - да седна “, а това не е нито смяна, нито промяна.

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Силистра. В нея участваха евродепутатът Искра Михайлова, лидерът на листата доцент доктор Джевдет Чакъров и специалистът по обществена политика доктор Хасан Адемов.

Няма по какъв начин еднопартийната власт да се случи още веднъж. 4 пъти хората излязоха да гласоподават и споделиха: Стига еднолично ръководство. Бактън, съобщи Карадайъ и добави: Дойде време за смяна на смяната.

Лидерът на Движение за права и свободи даде образец с ръководството на дълга на страната като напомни, че когато Движение за права и свободи е било на власт по 2 милиарда от отговорностите на страната са се стопявали на година. Когато е управлявало ГЕРБ - насъбрани са 20 милиарда, а след идването на Промяната – още толкоз. Дългът към този момент е над 40 милиарда лв. и в случай че продължаваме по този начин, годишно той ще нараства с 15 милиарда, съобщи Карадайъ.

Явно това е смяната - има по какъв начин да нараства, сподели Карадайъ и добави: Те направиха по този начин, че това, неприятното, в относителен проект да кажем, че е добре. Истината е – не, не е положително, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

Той даде образец и с вложенията като напомни, че още през 2020 година Движение за права и свободи настоя да се излъчи експертен кабинет, който да приготви Плана за възобновяване и резистентност и да напише оперативните стратегии.

ГЕРБ обаче не ги написаха, а оставиха да се пишат от този, който завоюва изборите. Три години по-късно нямаме оперативни стратегии, 5 пъти се промени ПВУ и в последна сметка в Брюксел има проект, който да обслужва един олигарх, а не хората и проблемите, акцентира Карадайъ.

Главната ни цел в този момент е спрем това прогресивно обедняване като вкараме дневния ред на хората в Народното събрание.

Няма по какъв начин да имаме Златна Добруджа и в това време да сме най-бедната страна в Европейски Съюз. Някъде нещо е сбъркано и това е в политиката и в метода на действие на стопанската система, съобщи още водачът на Движение за права и свободи.

Имаме потребност от разсъдък, с който да сканираме, проучваме и оценим икономическата, обществена и политическа обстановка в страната и да намерим решенията за излаз от рецесията. От отговорност, с цел да поемем ангажимент за осъществяване на решенията и от разговор, с цел да формулираме устойчивата политическа формула за настоящите проблеми на хората и страната. Това с еднопартийно ръководство няма по какъв начин да стане, заключи Карадайъ.

Видин се славеше с това, че най-бедният район на Европа. За страдание, Силистра се конкурира с Видин. Ние би трябвало да създадем по този начин, че да има целева стратегия за вложения в област Силистра. Това е ангажимент, който мога да поема от моята роля като член на Европейския парламент,каза Искра Михайлова.

Това ще се случи дружно с нашето присъединяване в локалната власт, в общинските препоръки, с женските и младежките организации, с цялата подготвеност от познания, опит и предпочитание на Движение за права и свободи да работи в интерес на хората. Ние всички ще бъдем дружно в Силистра и подобен проект ще има, такива вложения ще има, добави Михайлова.

Област Силистра към този момент е на последно място по витален стандарт, по Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, сподели лидерът на листата на Движение за права и свободи за Силистра доцент доктор Джевдет Чакъров.

Когато излязох от Министерството на околната среда и водите през 2009 година, главният укор към мен от ГЕРБ, дори под формата на сигнали до прокуратурата, бе че се е вложило за канализации и водопроводи в дребните обитаеми места. Това било пилеене на пари! За последните години обаче нищо не се направи за региона. Един дребен воден план за Силистра, Дулово е замръзнало на направена от дълго време пречиствателна станция, 60% от канализацията не е построена, съобщи още Чакъров.

Животновъдството и млекопроизводителите са на ръба на банкрута. Страната ни изобщо не се възползва от Плана за възобновяване и резистентност. Испания, Франция, Гърция и редица други страни направиха разнообразни пакети, с които подкрепят целево другите браншове. Въведоха минимални изкупни цени на млека, на меса. При нас няма такава угриженост, добави Чакъров, като съобщи, че има и големи проблеми с инфраструктурата - пътна, водна, здравна, просветителна.

75 % от българските жители изпитват усложнение при облекчаване на съществени витални потребности. Основната цел на Движение за права и свободи е да спре обедняването, да се опита да увеличи приходите, тъй като в случай че не се преборим с инфлацията, няма по какъв начин да вървим напред. За хората тематиките са високата инфлация, цените в магазините, работните места и битката за хляба, а не дали ще бъде изместен Паметникът на Съветската войска, Шенген или Магнитски, съобщи и доктор Хасан Адемов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР